zondag 26 februari 2012

Zombie Apocalypse (Syfy film) (USA/2012)

Niet te verwarren met de al eerder besproken film met de zelfde titel uit 2010.

Het was te verwachten na het succes van The Walking Dead, dat andere tv zenders het genre ook zouden uitproberen.
Nu staat de naam Syfy nu niet echt altijd synoniem voor kwaliteit, maar ik was toch erg benieuwd naar deze film, want de trailer leek toch veelbelovend.

Na de film gezien te hebben kwam ik wederom tot conclusie dat een trailer vaak niet representatief is voor de gehele film.
De regiseur en/of degene die het script in elkaar geflanst hebben, zijn volgens mij nooit verder gekomen dan het bekijken van 1 of 2 zombieflicks in hun leven. Wat een kommer en kwel qua verhaallijnen, cheesy oneliners en onnozele dialogen etc.
"Look smoke....it must be a fire!" (Of iets in die geest)

Ook qua details is het huilen met de pet op. Zo lijken de hoofdpersonages ongelimiteerde munitie te hebben. Pijlen worden niet voor een tweede keer gebruikt maar dat is blijkbaar ook niet nodig, want de ene keer heeft 1 van de actrices nog zo'n 5 a 6 pijlen en de volgende shot weer een stuk of tien.
Ook blijken er zombies op miraculeuse wijze meerdere keren op te staan uit de dood en krijgen ze dus nog een kans om de  personages aan te vallen.
CGI bloed vliegt weer in het ronde en de acteurs blijken bloedafstotende kleding te dragen.


Ving Rhames speelt wederom z'n oude bekende rol als norse, verstandige tough-guy neger, met enige verschil dat ik hem verdomd heb zien lachen in deze film.

Al met al niet al te best, maar toch met iets meer budget en tijd een regiseur die tenminste iets af weet van het genre had dit mischien iets kunnen worden.

BBQ's Score

Regiseur: Nick Lyon
Cast: Ving Rhames, Eddie Steeples, Taryn Manning
Speelduur: 87 minuten

Trailer:





Geen opmerkingen:

Een reactie posten