dinsdag 4 januari 2011

Choking Hazard (Tsjechie/2004)

Bij Oost Europa denk ik vooral aan mooie tennis dames, rare gasten in lelijke trainingsbroeken die hier komen werken in de bloembollen en erg sterke zelf-gestookte drank. Films komen vast niet voor in de top tien van dingen waaraan ik denk of we het over die contreien hebben en al zeker geen zombie-flicks.

Daar kwam een poos geleden verandering in toen ik de zombie film "Zone Of The Dead" heb mogen aanschouwen. Een boven gemiddelde zombie film zelfs naar mijn mening.
Deze week de tweede bij kunnen schrijven in dat rijtje getiteld "Choking Hazard" gemaakt in Tsjechie.
"Choking Hazard" is zelfs 5 jaar eerder uitgekomen en wederom was ik positief verrast.

Ok niet alles klopt aan deze komische zombie film (erg chaotische verhaal lijnen, maar toch een vermakelijk klein anderhalf (?) uurtje gehad.

Een groepje mensen verzamelt zich in een afgelegen hotel, om te gaan discuseren over de zin van het leven.
De groep bestaat uit erg uiteenlopende personages. Van een Jehova/porno acteur (ja zelfde persoon) tot een blinde.
In het bos in de buurt komen zoals ze in de Engelse vertaling genoemd worden, dode "woodsmen" tot leven om het hotel even op stelten te zetten. Bijna alle zombies hebben trouwens hoeden op en nette pakken met lange zwarte regenjassen aan...(Zijn het dan mischien dode Tsjechische boswachters? Ik heb de uitleg denk ik gemist.haha)

Wat volgt is een met vlagen erg komisch schouwspel, dat af en toe aan "Shaun" doet denken. Bijv. een Zombie op zo'n fitness loop-band of hoe zo'n fuckin' ding ook mag heten en daarom niet bij z'n prooi kan komen vond ik leuk bedacht.

Toch moet je m zelf maar eens gaan bekijken als je de kans krijgt. Het verhaal is hier moeilijk uit de doeken te doen.

+ De Tsjechische tweeling broer van Simon Pegg.
+ De blinde
+/- Muziek gaat van foute Oost Europese House tot Death Metal 
- Personages die voorgesteld worden, (waarvan je denkt dat die nog een rol gaan spelen in de slachting) die ineens helemaal vergeten worden en ook niet meer terug komen in de film (?)
+ De humor
+ De openingsscene
- Het chaotisch verhaal.

Ik weet dat ik soms nogal snel enthousiast over bepaalde zombie flicks ben, maar fuck it, dit is mijn blog. Iemand die m gezien heeft en er een andere mening over heeft, lemme know.







                                                     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten