maandag 3 januari 2011

Zone of the Dead aka Apocalypse of the dead (Servie/2009)

En dan zijn we weer aanbeland bij de beste Servische Zombie film sinds jaren. ;)

En ze hoeven zich in dat oostblok land eigenlijk helemaal niet te schamen voor deze poging, want ik heb ze wel vele malen kutter gezien.

De zombies zien er cool uit, effecten en gore zijn best redelijk. De gang wordt er ook goed ingehouden. Ken Foree speelt wederom een erg serieus kijkende neger (Dat deed ie al in "Dawn" 1979), maar is best cool om hem wederom een leading rol te zien spelen in een zombie-flick.

Nu wordt er hier in Engels gesproken en dat is niet voor iedereen even makkelijk, gezien de soms wel erg zware oost Europese accenten. Ook de Serven onder mekaar spreken Engels en dat vind ik dan weer onnodig, maar dat zal wel voor de buitenlandse/Amerikaanse markt zijn, want die zijn allergisch voor ondertiteling. Trouwens de geluiden die de zombies maken is wel erg bizar. Denk aan een kruizing van een brullende leeuw en een pissed off dinosaurier uit Jurassic park.

Het acteerwerk is ook van wisselende kwaliteit en ook van de twee Amerikanen Ken Foree en Kristina Klebe hoef je natuurlijk geen Oscarwaardig acteer-geweld te verwachten, maar toch stoort dat voor geen moment eigenlijk.

De cameraman wisselt ook goede beelden met erg bevende beelden af, wat vooral gebeurt wanneer de zombies in beeld komen schuivelen en of rennen.

Ook zijn er 2 mysterieuse helden in deze film, die allebei meer weten over het hoe en wat, maar tegelijk de hele film door retevaag daar over blijven. 1 van de mistery mannen die nu en dan is opduikt weet ook de meest cheesy spooky bedoelde oneliners te produceren.

Dit alles lijkt best een beetje negatief, maar hij is toch erg goed te doen.





3 opmerkingen:

  1. ik had wel gehoopt dat die groene rook effe een kerkhofje zou bezoeken.. toffe film. kun je geen linkies naar downloads plaatsen? de meeste films is haast niet aan te komen man. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel films haal ik rechtstreeks van ebay af vaak voor een redelijke goede prijs. Het meeste uit Engeland ivm regio 2 dvd's. Die linkjes ben ik niet zo happig op...wel valt best veel te vinden op piratebay.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oja, jij verzameld die shit daadwerkelijk! dan moet je wel een flinke collectie hebben al.. thnx.

    BeantwoordenVerwijderen