maandag 17 januari 2011

Dead Meat (Ierland/2004)

De gekke koeien ziekte loopt uit de hand op het platteland van Ierland.


De inleiding van de film:

Nadat boeren, slachtafval voeren aan hun vee, worden ze blijkbaar geinfecteerd met een virus waarna de dieren pissed off worden en de eigenaren aanvallen, doden en soms ook opeten.

Het verhaal gaat verder als volgt:

Twee toeristen (Helena en Martin) zijn onderweg met hun auto door het Ierse platteland, waar ze een lokale boer(?) dood rijden. Met weinig hulp in de buurt besluiten ze de dode man te vervoeren in hun eigen auto.
De auto is nog niet gestart, of de beste man staat weer op uit de dood en bijt Martin in de hals, die op z'n beurt ook weer veranderd in een zombie en de achtervolging inzet op Helena.

Geholpen door Desmond, een lokale doodgraver, vecht Helena zich door de "hordes" on-doden heen.
Onderweg naar het huisje van Desmond, komen ze nog drie overlevenden tegen en besluiten ze samen de bewoonde wereld te bereiken met een Jeep.

Zover komen ze niet, want wanneer door een uitwijkings manouvre de auto vast komt te zitten in de modder, kan het echte overleven beginnen.

Een redelijk vermakelijke low-budget film, die qua stijl en opbouw een beetje doet denken aan jaren 80 zombie flicks.
Was ook wel weer eens toe aan een film in dit genre, die het niet moet hebben van een spervuur aan grappen en grollen, maar het toch iets wat serieuzer en donkerder benaderd. Er zit toch een bepaalde spanning in deze productie, wat bij veel films nog wel eens mist.  Oké er zit zeker wel wat humor in, maar dat is niet het uitgangspunt.


+ Jaren 80 gevoel, qua filmstijl, effecten etc.
+ Alhoewel het nergens echt eng wordt vond ik het toch best spannend en makkelijk af te kijken

- Eén van de acteurs is nogal moeilijk te volgen, door z'n snelle manier van praten en de optie voor Skandinavische ondertitelingen op deze versie van de DVD hielp daaraan niet in mee. :)
- Niet alle zombies werden even goed neergezet en het acteerwerk wisselt ook nogal, maar ach het is niet voor niets low-budget.

Leuke film....niet super orgineel, maar ik vond hem best goed te doen.

Regisseur: Conor McMahon
Cast: Marian Araujo, David Muyllaert en Eoin Whelan
Speelduur: 80 minuten


BBQ'S SCORE


Trailer:







Geen opmerkingen:

Een reactie posten